Hoe werkt het?

1

Schrijf u nu in!

Wanneer u zich inschrijft voor de zonnepanelen, ontvangt u van ons direct een welkomstmail. Daarin vindt u alle nodige informatie en de vervolgstappen in het proces. Binnen drie weken ontvangt u van ons een advies op maat. In uw maatwerkadvies vindt u hoeveel u voor de panelen gaat betalen en wat u per maand bespaart. U bespaart altijd meer dan wat u extra gaat betalen.

2

Uw maatwerkadvies

Elk dak is anders, daarom is het belangrijk om iedere situatie individueel te bekijken. Dit doen wij met geavanceerde inmeetapparatuur. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen en hoeveel u er nodig hebt, kijken wij naar de volgende gegevens:

  • Uw jaarlijks verbruik in kWh
  • De afmetingen van uw dak en eventuele obstakels, zoals dakkapellen, pijpjes enz.
  • De oriĆ«ntatie van uw dak (zuid, oost, west, noord)
  • De hellingshoek van uw dak
  • De zonnestraling in de regio (aan de kust schijnt de zon meer, dan in Limburg)

3

U besluit: wel/niet akkoord

Het maatwerkadvies bevat de volgende onderdelen:

  1. Aantal zonnepanelen gebaseerd op uw dak: oriƫntatie, hellingshoek en afmetingen.
  2. Maandelijkse besparing op uw energierekening
  3. Uw maandelijkse bijdrage aan NabijWonen
  4. Netto besparing per maand en jaar: besparing energierekening - bijdrage woningcorporatie = netto besparing
Na het doornemen van deze gegevens, kunt u in het online klantportaal aangeven of u wel/niet akkoord gaat, of dat u misschien nog een vraag heeft over ons aanbod.

4

Plannen en installeren

Gaat u akkoord met het maatwerkadvies, dan nemen wij contact met u op voor het maken van een installatieafspraak, welke ingepland kan worden vanaf januari 2024. Het gehele systeem: zonnepanelen, omvormer, monitoringssysteem en een extra groep in de meterkast , wordt binnen 1 dag werkend opgeleverd mits de meterkast daarvoor geschikt is. Indien de meterkast niet voldoet, moet er een vervolgafspraak gemaakt worden om de zonnepanelen aan te sluiten.